donderdag 27 november 2008

Verhagen spreekt duidelijke taal

Volgens het Saharaans Persburo SPS heeft onze minister van Buitenlandse Zaken zijn steun uitgesproken voor de pogingen van de UN om het recht op zelfbeschikking van de Saharanen uit te voeren.


"Nederland steunt de secretaris generaal van de UN in zijn streven om een politieke oplossing te bereiken die voorziet in zelfbeschikking voor de Westelijke Sahara" verklaarde Verhagen tijdens een gezamelijke persconferentie in Algiers met de Algerijnse minister van buitenlandse zaken Mr. Mourad Medelci.

Hij voegde eraan toe dat "een duurzame oplossing van het conflict niet alleen goed is voor de Westelijke Sahara en Marokko maar ook de deuren zal openen voor samenwerking in de Maghreb regio".

Volgens minister Verhagen heeft hij in Rabat hetzelfde gezegd. Volgens het Marokkaans persburo MAP echter niet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Interessant!

van kaas zei

Zeker. Ook aardig om te weten: Koningin Beatrix heeft vrijdag prinses Lalla Meryem van Marokko in audiëntie ontvangen op Paleis Huis ten Bosch. Volgens het MAP werd daarna door het Marokkaanse hof een diner aangeboden waarbij minister Donner aanwezig was en Frans Timmermans, Ten Hoopen, Helen Depuis en rechters van het ICJ ... dat moet een gezellige boel zijn geweest.