maandag 24 november 2008

Minister Verhagen in Marokko

Minister Verhagen brengt een bezoek in Marokko en er is veel aandacht voor. De NOS meldt dat Marokko de "integratie niet wil belemmeren". Echt niet. De NRC brengt het nieuws dat Nederlanders van Marokkaanse afkomst hun kinderen geen naam van de Marokkaanse namenlijst meer hoeven te geven en dat het systeem van geldverkeer voor migranten volledig wordt geliberaliseerd. Verder is er erkenning voor het feit dat Nederland en Marokko het oneens zijn over de kwestie van het dubbele paspoort. Volgens Telegraaf wil men samenwerken op vele terreinen, zoals economie, handel, sociale zaken, defensie en onderwijs. De Telegraaf schrijft ook dat is afgesproken dat Marokko illegalen zonder papieren zal terugnemen.
Grote successen dus voor de Nederlandse diplomatie. Maar toch vooral voor de Marokkaanse die de inhoud heeft weten te bepalen en wederom succesvol de illegale annexatie van de Westelijke Sahara van de agenda heeft gehouden. Of zou daar achter de schermen nog wel iets aan gebeuren? Misschien. De minister heeft in zijn gevolg zogenaamde young professionals. De Telegraaf citeert één van de jongeren : "Het credo van Brussel is dat samenwerking alleen kan door soevereiniteit af te staan”, zegt Baudet, die een proefschrift schrijft over nationale soevereiniteit." En dat raakt de kwestie in de roos. Thierry Baudet heeft een reisverslagje gemaakt.

(Dit is overigens niet de groep jonge professionals van Marokkaanse afkomst die een toekomstvisie voor Nederland willen ontwikkelen waarover de Volkskrant in maart schreef.)
De minister heeft een twitternieuws pagina waarmee hij zelf reisnieuws kan verspreiden.
Een reactie posten