dinsdag 1 juli 2008

Sidi Ifni nieuws

Er is veel gebeurd in Sidi Ifni en er zal nog veel gebeuren.

Maar in Nederland is er zoals gewoonlijk weinig over te lezen. Mevrouw Julie van Traa schrijft vandaag in dagblad Trouw een stukje over de moeilijkheden die haar collega's bij Al Jazeera ondervinden vanwege berichtgeving over de rellen in Sidi Ifni.
Het weekblad de Groene Amsterdammer heeft elke week een column van ene Kees Beekmans die vanuit Marokko zelden interessante dingen schrijft. Deze week heeft ook hij het even over de rellen in Sidi Ifni. Beekmans zwijgt vrijwel altijd over de Westelijke Sahara maar deze keer heeft hij het over "het eeuwige conflict rond de Westelijke Sahara". Hij noemt het! Opvallend! Het wordt tijd dat de Groene Amsterdammer weer eens een stuk plaatst van René Zwaap die een analyse over politieke taboes wel aandurft.

Voor nieuws over Sidi Ifni moet je dus andere bronnen aanboren. Een goede bron is MAROC ATTAC maar daarvoor is goede kennis van Arabisch en Frans nodig. Bij het CADTM staat sinds 11 juni een engelstalig verhaal in de vorm van een petitie. En natuurlijk is er nog altijd de Saharaanse Schrijvers Unie.
Een reactie posten