vrijdag 11 juli 2008

Wat vertelt u me nou ?

De burochef van Al Jazeera in Marokko, Hassan Rachidi, is veroordeeld tot een boete van ruim 4300 euro volgens Reuters vandaag. Gisteren werd Brahim Sbaalil veroordeeld tot een boete en zes maanden cel omdat hij melding had gemaakt van dodelijke slachtoffers bij de protestacties in Sidi Ifni.
Ondertussen is de voorzitter van het Comité voor Zelf-beschikking van het Saharaanse Volk, Sidi Mohamed Dadach (opnieuw) aangevallen toen hij dinsdag een rechtzaak tegen vijf Saharanen wilde bijwonen. Bron van dit verhaal is ASVDH die ook weet te melden dat de politieke gevangene Mr. Abderrahman ZAWANI gisteren een hongerstaking is begonnen. De eisen van de hongerstaker zijn: erkenning dat hij een politieke gevangene is; dat hij bezoek mag ontvangen en ook boeken en tijdschriften.
UPES heeft een bericht onder de kop:
"Mohammed VI gaat aftreden".
Het is een naar het Engels vertaald interview met de correspondent van het Spaanse dagblad "El Imparcial” in Rabat, Pedro Canales, door de Marokkaanse website Hespress.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

i think you just waisting your time , let face it nobody cares not even the sahraouis themselves .
polisario exist for one thing , and that thing is business to suck more money from the donors , polisario has one product to sell is human misery , those many thousands mostly women and kids are been used and abused so the polisario can have it leaders sweet and doggy , thanks for your help those many are still suffering ,i hope you sleep at night.
refugee

Anoniem zei

Monsieur Anoniem,

The miserable situation of the Saharawi people is caused by the King of Morocco. Shame on him.