maandag 2 juni 2008

Meer Marokkaans/Nederlandse journalistiek

In het immer keurige dagblad Trouw hebben we 30 mei onder de kop "Handelsmissie / Marokkaanse markt lonkt" kunnen lezen dat een nederlandse handelsmissie is vertrokken naar het koninkrijk Marokko. Het is geschreven door Karen Zandbergen. De missie staat onder leiding van staatssecretarissen van Heemskerk (economische zaken) en Aboutaleb. Deze is uitgeleend door Sociale Zaken vanwege zijn afkomst en kontakten. Aboutaleb heeft een hoge onderscheiding van de Marokkaanse koning ontvangen. Wij mogen konkluderen dat hij dan ook wel een koninklijk goedgekeurde opvatting over de Westelijke Sahara zal hebben.
De Volkskrant had een dag later een bericht over Marokko onder de guitige kop "Mannen met baarden bij de seksuoloog" geschreven door de Volkskrant correspondente Greta Riemersma.
Verder is er een "Energie missie Marokko" van 1 t/m 6 juni 2008 die is georganiseert door het Handels- en Investerings Centrum (HIC) Marokko in opdracht van de EVD, maar die staat niet in de krant.

In de keurige Trouw en in de olijke Volkskrant nog steeds geen woord over de mishandelingen van Saharaanse studenten door de Marokkaanse politie. En toch is er helaas slecht nieuws te melden.


Dit bericht de Solidariteitsgroep Westelijke Sahara: Sahrawi student Elwali Alkadimi werd na een studentenbetoging door de Marokkaanse politie van de vierde verdieping gegooid. Zijn situatie is ernstig maar hij is niet meer in levensgevaar. Het Zweeds en het Noors steuncomité zijn een actie gestart om geld in te zamelen voor Elwali. Tot dusver is er 2000 € ingezameld, wat nog steeds te weinig is om Elwali voldoende te laten revalideren zodat hij – hopelijk – terug op eigen benen kan staan. Als u ook geld wil storten wijst de Solidariteitsgroep Westelijke Sahara u de weg.
Een reactie posten