zondag 31 januari 2010

Persbericht Amnesty International


Amnesty-groep Epe zet zich in voor Chekib El-Khiari

De werkgroep van Amnesty International gemeente Epe gaat zich de komende tijd extra inzetten voor de vrijlating van de Marokkaanse gewetensgevangene Chekib El-Khiari.
El-Khiari is de oprichter van een mensenrechtenorganisatie, die o.a. campagne voert tegen de drugshandel in het noorden van Marokko. Op 17 februari 2009 moest hij zich op het politiebureau melden, volgens het staatspersbureau vanwege zijn uitspraken over betrokkenheid van hoge ambtenaren bij drugshandel en corruptie. De volgende dag werd zijn huis doorzocht en werden zijn computer en documenten in beslag genomen. Chekib El-Khiari zit een gevangenisstraf van drie jaar uit vanwege het ondermijnen of beledigen van openbare instellingen, voor het openen van een bankrekening in het buitenland en het overmaken van geld zonder de juiste vergunning. Amnesty International beschouwt hem als gewetensgevangene die vastzit vanwege kritiek op de Marokkaanse autoriteiten, en eist zijn onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.
De werkgroep heeft uw steun nodig om Chekib El-Khiari vrij te krijgen en vraagt u om ook een schrijfkaart te ondertekenen en te versturen. U kunt hiervoor naar de schrijfmiddag komen op maandag 8 februari van 14.00-16.30 uur in de bibliotheek van Epe. Een lid van de werkgroep is dan aanwezig voor informatie. U kunt de kaarten ook afhalen bij de bibliotheken en Wereldwinkels in Epe en Vaassen en bij diverse kerken in Epe en Vaassen.
De Amnesty werkgroep voert in februari ook actie voor Kang Gun, een Zuid-Koreaans staatsburger die in maart 2005 naar Noord-Korea werd ontvoerd en mogelijk werd gemarteld.
Schrijven helpt niet altijd, niet schrijven helpt nooit

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een schrijfabonnement, waarbij u de kaarten maandelijks, tegen kostprijs, toegestuurd krijgt. Hiervoor kunt u contact opnemen met Dolly Sahanaja, tel.nr. 0578-620388. E-mailadres: dolly.sahanaja@hotmail.com.
Inlichtingen over het werk van Amnesty International en de werkgroep kunt u verkrijgen bij Hanneke Molenaar, tel. 0578-627926, e-mailadres: hanneke.molenaar@gmail.com
Of kijk op de website van de werkgroep: www.epe.amnesty.nl
Een reactie posten