zaterdag 14 november 2009

Aminatou Haidar land uitgezet! !

De Solidariteitsgroep Westelijke Sahara brengt het bericht dat Aminitou Haidar volgens het Marokkaans persburo haar land is uitgezet door de Marokkaanse bezettingsautoriteiten. Het bericht is inmiddels bevestigd door het Saharaans persburo. Ze zou met geweld op het vliegtuig zijn gezet naar Lanzarote in Spanje.

Update: Aminatou Haidar is haar land uitgezet door de Marokkaanse bezettingsmacht en haar papieren zijn door Marokko in beslag genomen. De Spaanse vliegtuigmaatschappij Top Fly heeft haar tegen haar wil en zonder papieren meegenomen, en de Spaanse douane heeft haar zonder papieren toegelaten. Aminatou Haidar wil terugkeren maar wordt nu door de Spaanse douane tegengehouden omdat ze geen papieren heeft! Spanje en Marokko werken op deze manier samen bij het verbannen van de Saharaanse activiste uit haar land. Ondertussen verblijft zij nog op het vliegveld van Lanzarote.

De Solidariteitsgroep Westelijke Sahara bericht verder dat Haidar er niet aan denkt de luchthaven van Lanzarote te verlaten vooraleer ze bevestiging krijgt te mogen terugreizen naar haar thuishaven, El Aaiún. Ze is bereid daartoe in hongerstaking te gaan.

Een reactie posten