vrijdag 2 oktober 2009

Nederlandse wapenhandel goede zaak?

Het Nederlands buitenlandse beleid ten aanzien van de conflicten in de Maghreb is zo rechtlijnig als een dekzwabber op een piratenschip. Nederland erkent de annexatie door Marokko van de Westelijke Sahara niet, en Verhagen verklaard in Algerije dat Nederland de secretaris generaal van de UN steunt in zijn streven om een politieke oplossing te bereiken die voorziet in zelfbeschikking voor de Westelijke Sahara, in plaats van oorlog, maar is toch best bereid om wapens aan de Marokkaanse agressor te leveren.
En zo zijn er nog wel meer problemen met de Nederlandse verspreiding van vernietingswapens. Als je je bezwaren wil uitspreken kan je nu een petitie tekenen.

PETITIE

Vind jij ook dat het de hoogste tijd is dat Nederland stopt met de export van wapenonderdelen naar conflictgebieden en zo bijdraagt aan mensenrechtenschendingen wereldwijd?
Teken dan de Fair Politics PETITIE! Met deze petitie roept Fair Politcs de Nederlandse regering op om een eindbestemmingsverklaring te eisen voor alle wapencomponenten die vanuit Nederland worden geëxporteerd. De petitie zal op maandag 5 oktober worden aangeboden aan minister Verhagen en staatssecretaris Heemskerk.

Ga naar www.fairpolitics.nl/petitie om te tekenen, graag vóór maandag 5 oktober. En stuur deze oproep vooral ook door aan anderen. Hoe meer mensen deze petitie ondertekenen, hoe sterker het signaal aan minister Verhagen en staatssecretaris Heemskerk!
Een reactie posten