vrijdag 2 oktober 2009

Intimidatie arrestatie

De Marokkaanse politie heeft op 01 oktober 2009 rond 11:45 Soukaina Jid Ahlou El Idrissi gearresteerd. Zij is een Sahrawi-activiste en voorzitter van het Forum voor de toekomst van Saharaanse vrouwen. De arrestatie vond plaats bij de controlepost ten oosten van El Aaiun. Ze werd vergezeld door Ngui Boukhers die lid is van de commissie voor de mensenrechten in Smara. Beide hadden het proces tegen de Saharaanse politieke gevangenen bijgewoond dat op plaatsvond op 30 september in El-Aaiun.

Volgens de getuigeverklaring die Ngaia Boukhers heeft afgelegd aan de ASVDH werden ze in een taxi naar de stad Smara door de Marokkaanse politie gevraagd om hun identiteitskaart. Mevrouw Soukaina moest uitstappen en kreeg te horen ze instructies hadden om haar te arresteren. Ngaia Boukhers voegde eraan toe dat ze twee Toyota Prado type auto's van de veiligheidstroepen heeft gezien om mevrouw Soukaina te vervoeren.

De ASVDH veroordeelt deze praktijken van intimidatie en pesterijen die het vrije verkeer van de Saharaanse activisten belemmeren met klem.
Een reactie posten