dinsdag 22 april 2008

Van Walsum: Rot Nou Maar Op

De nederlandse topdiplomaat en amateurfilosoof Peter van Walsum heeft na zijn pensionering nog een nieuwe uitdaging aangenomen bij de Verenigde Naties. Hij mag als speciaal gezant van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties de vredesonderhandelingen leiden tussen het Koninkrijk Marokko en de Saharaans Arabische Democratische Republiek. Marokko houdt tweederde van de SADR bezet, heeft de bevolking naar Algerije gejaagd en exploiteert de grondstoffen in het gebied.
Van Walsum is een beetje traag maar na een paar jaar is nu het hoge woord eruit: hij gelooft er eigelijk niet in. Peter van Walsum denkt dat een onafhankelijke Saharaanse republiek geen bestaanrecht heeft, zo bericht Al Jazeera.

De voorzitter van de Veiligheidsraad is Zuid Afrika en woordvoerder Dumisani Kumalo heeft volgens Arabisto.com opgemerkt dat de positie van Van Walsum een gevaar kan betekenen voor toekomstige vredesvoorstellen, want "hee, als we zo gaan beginnen moeten we ook de Palestijnen vertellen dat ze "realistisch" moeten zijn en hun onafhankelijke staat wel kunnen vergeten".

Voorlopig is Peter van Walsum natuurlijk wel een echte realpoliticus want de nederlandse marinewerf Schelde BV heeft drie fregatten verkocht aan Marokko. De Nederlandse Staat is garant voor 848.214.600 euro.
Peter van Walsum is echt niet bezig met vredesvoorstellen, maar heel gewoon en hollands-realistisch met achterbakse wapenhandel.

Ach Peter van Walsum: rot nou maar op.
Een reactie posten