dinsdag 22 september 2009

Akkoord na half uur onderhandelen

De wazige onderhandelingen over de Westelijke Sahara die onder leiding stonden van neêrlands tópdiplomaat van Walsum sleepten zich oneindig traag voort. Maar het kan ook anders en dat is bewezen door het Pleincollege Eckart in Eindhoven. De leerlingen van deze school speelden het simulatiespel "Regel de Wereldvrede" dat was georganiseerd door "Euro's voor Vrede" en na slechts een dik half uur bereikten zij een duurzame overeenkomst. Dit is het resultaat:
Marokko wil het winstgevende gebied 'de Westelijke Sahara' liever niet kwijt. Toch is het land bereid om mee te werken aan het afbreken van de muur, het opzetten van politieke partijen voor zowel Saharanen als Marokkanen, een open politiek systeem en open grenzen, mits ze de komende 50 jaar haar 'investeringen' in het gebied terugbetaald krijgt en Marokko er niet financieel op achteruit gaat. De Saharanen gaan hiermee akkoord.

Bekijk hier het hele verslag van het Pleincollege Eckart uit Eindhoven van de onderhandelingen over de Westelijke Sahara.
Een reactie posten