zondag 27 september 2009

Deutsche heiratet Prinzen von Marokko

Het Marokkaans Sultanaat heeft een lange historie. De grondlegger van de nog heersende Alaouïeten dynastie, die stamt uit de 17e eeuw, was ene Moulay Ismael. De heerser van vandaag is Mohammed VI en die heeft het niet altijd makkelijk. Zo had hij een poosje geleden last van zijn ingewanden. En daarom kon hij niet naar een feestje van Moammar Khadafy, de glorieuze leider van Libië. Het was slechts een smoesje omdat hij daar de President van de Saharaanse Republiek niet tegen het lijf wilde lopen. Maar het was voor het eerst dat in Marokko iets werd gepubliceerd over de gezondheid van de Koning. Journalisten die het onderwerp uitdiepten werden opgepakt en dagenlang ondervraagd. De Marokkaanse journalistiek heeft het er moeilijk mee.

De Sultan-Koning van Marokko had ook geen tijd om de vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen hoewel daar toch zeer veel staatslieden aanwezig waren, zoals president Obama en zelfs Jan-Peter Balkenende, want hij was te druk met de voorbereidingen van het huwelijk van de huidige Moulay Ismael met een Duitse schone.
De plechtigheid is inmiddels voltrokken met belangrijke gasten. Volgens Bild was ook Moulay Hicham aanwezig, de rebellerende prins waar de koning niet mee gezien wil worden.
De Sultan-Koning van Marokko heeft overigens de bijnaam: ‘de laatste koning'.
Een reactie posten