maandag 28 september 2009

Aboutaleb gaat spreken


"De Kamer van Koophandel Rotterdam, HIC-Marokko, het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering nodigen u graag uit voor een kennismakingsbijeenkomst met de nieuwe Marokkaanse ambassadeur Jaouad el Himdi. De netwerkreceptie vindt plaats op 30 september 2009 van 17.00 tot 19.30 uur bij de Kamer van Koophandel Rotterdam aan de Blaak 40 in Rotterdam. Deze bijeenkomst is bestemd voor iedereen die economisch bij Marokko betrokken is. Om 17.40 uur wordt het Welkomstwoord verzorgd door de heer Ahmed Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam."
Wij geven u nog wat achtergrond informatie over Marokko: "De staat Marokko is ontstaan toen het land zich onafhankelijk verklaarde van Frankrijk op 2 maart 1956. Zijne Koninklijke Hoogheid Mohamed VI is het Marokkaanse staatshoofd sinds 23 juli 1999. Marokko ligt in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en Mauritanië."

Correctie. Nee. Mauritanië grenst niet aan Marokko, dat is een leugentje voor de goede schijn. Marokko grenst in het zuiden aan de mijnenvelden die het zelf heeft gelegd om haar illegaal geannexeerde gebied tegen de rechtmatige eigenaren te verdedigen: het Saharaans bevrijdingsfront Polisario. De Marokkaanse mijnen markeren de grens met de RASD, de Saharaanse republiek. Maar dat zal je niet horen van de Marokkaanse regeringsvertegenwoordigers die het bestaan van de Saharanen stelselmatig wegdrukken uit hun eigen bewustzijn en ook uit het Nederlandse.

De Saharanen die in het door Marokko bezette gebied wonen worden stelselmatig vernederd en mishandeld. Zij moeten zwijgen, nog meer dan Marokkanen zwijgen moeten.
Maar Aboutaleb gaat spreken! Op 30 september 2009 om 17.40 uur.
Een reactie posten