zondag 8 maart 2009

Saharaans meisje verkracht door Marokkaanse agenten

Volgens het Marokkaans Persburo MAP is de 16-jarige Saharaanse scholiere Hayat Rguibi niet door de Marokkaanse politie verkracht omdat haar vader heeft verklaard dat zij niet is ontvoert en verkracht.

Het Saharaanse persburo SPS wijst daarentegen op de verklaring die de scholiere zelf heeft afgelegd. En de Saharaanse journalistenbond UPES linkt naar haar verklaring die met video is opgenomen en op Youtube staat. De Saharaanse mensenrechtenorganisatie ASVDH publiceert een Engelse vertaling.
Het Spaanse blog de Um Draiga komt met medische documenten die zijn opgesteld na de verkrachting.
De SWS publiceerde het verhaal al op 24 februari in het Nederlands.

Een Saharaans meisje zegt dat ze is verkracht door Marokkaanse agenten en haar vader verklaart tegen de Marokkaanse overheid dat er niets is gebeurd. Het is de trieste werkelijkheid van de gewelddadige bezetting in de Westelijke Sahara waar geen plaats mag zijn voor zelfbeschikking.

Aanvulling 11-03-09: De Noorse steungroep bericht dat het slachtoffer geen 16 jaar maar 19 jaar oud is. Het medische rapport dat is opgesteld bespreekt verwondingen aan ondere andere haar armen en rug maar zij heeft de arts geen toestemming gegeven om andere delen van haar lichaam te onderzoeken. Verder blijkt het slachtoffer aangifte te hebben gedaan tegen de politieagenten. Reeds de dag daarna heeft het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse (!!) Zaken volgens persburo Reuters ontkent dat er een meisje verkracht, opgepakt of zelfs ondervraagd zou zijn.
Een reactie posten