dinsdag 24 februari 2009

De opbouw van het bevrijde gebied


(SPS) In het bevrijde gebied van de Westelijke Sahara ligt het piepkleine gehucht Tifariti dat op de laatste dag voor de wapenstilstand nog werd gebombardeerd door de Marokkaanse luchtmacht.
In de afgelopen dagen is in Tifariti een internationale conferentie over de wederopbouw van de Westelijke Sahara gehouden. Onder grote Saharaanse belangstelling hebben tientallen hoogleraren en specialisten van verschillende universiteiten en buitenlandse instellingen zich twee dagen lang gebogen over het vraagstuk van de wederopbouw van het gebied.
De resultaten van de conferentie zullen worden voorgelegd aan de internationale conferentie die volgend jaar mei in Spanje zal worden gehouden over het onderwerp.

Tifariti ligt in het oosten van de Westelijke Sahara, in de zone die wordt gecontroleerd door het Volksbevrijdingsleger die het gebied de Tweede Militaire Regio noemt. Het stadje heeft momenteel naast een confentieoord ook een modern ziekenhuis en een school, en men is bezig met een sociaal woningbouwproject. De toeristische bezienswaardigheiden zijn de archeologische vindplaatsen met oeroude rotstekeningen en de culturele festivals die er regelmatig worden gehouden.
Een reactie posten