zondag 15 februari 2009

Saharaanse studente wint prijzen in USA(UPES) Een jonge Saharaanse studente, Mevr. Senia Bachir-Abderahman, heeft op 9 februari prijzen ontvangen van het Mount Holyoke College in de USA voor haar inzet voor de vrijheid en het recht op zelfbeschikking van haar volk.

Zij kreeg de McCulloch Center Global Engagement Award voor het tonen van "een hoge mate van persoonlijke inzet voor de gemeenschap buiten de campus" en The Kelly Sottile Community Service Award voor "buitengewone inzet voor de bewustmaking rond de campus en daarbuiten van kritieke mondiale vraagstukken".

Senia Bachir-Abderahman wordt door haar collega's beschreven als "een onvermoeibaar pleitbezorger voor de ongeveer 200.000 vluchtelingen uit de Westelijke Sahara die wonen in kampen in Algerije. Senia Bachir-Abderahman, die is geboren en getogen in een Algerijns vluchtelingenkamp en het nog steeds moet stellen zonder het burgerschap van haar land, heeft bij de Verenigde Naties gepleit voor onafhankelijkheid".

Senia gaf het geld dat verbonden is aan de The Kelly Sottile Community Service Award aan het Noorse Steun Comité voor de Westelijke Sahara.
Een reactie posten