dinsdag 10 maart 2009

Actieprogramma Nederland MarokkoBij het bezoek dat minister Verhagen vorig jaar bracht aan het Noord Afrikaanse Sultanaat dat het Koninkrijk Marokko wordt genoemd werd een feestelijk actieplan gepresenteerd: het Actieprogramma Nederland Marokko (pdf) dat verder niet in het nieuws is geweest. Toch staan er wel opmerkelijke zaken in. Zoals:
Beide partijen bevestigen hun voornemen de samenwerking op defensiegebied voort te zetten. Bij het intensiveren van militaire samenwerking kan gedacht worden aan terrorismebestrijding, alsmede opleiding en training. In het kader van opleiding en training bestaat aan NL zijde behoefte aan oefenterreinen in Marokko, met name voor helikopters, mede in het kader van de voorbereiding van Nederlandse troepen op de inzet bij vredesoperaties.
Nederlandse vredesoefeningen met helicopters van het leger? Men bedoelt de Apache gevechtshelicopters die in Afghanistan worden ingezet voor de vredesmissie aldaar: een vrede die men wil bereiken door het Afghaanse verzet definitief te verslaan, cq allemaal dood te schieten. Ingewikkelder is het niet, dat nederlandse "vredeswerk".

Scrupules noch principes zullen deze nederlandse regering hinderen. Er worden ook marine korvetten aan het Marokkaanse Sultanaat verkocht, inclusief opleiding.
Een reactie posten