vrijdag 29 augustus 2008

Saharaans bezoek aan Nederland


De Saharaanse mensenrechten activist en ex-gevangene, mevrouw Elghalia Jimi, heeft een bezoek gebracht aan Nederland waar zij leden van de Nederlandse afdeling van Amnesty International en de Nederlandse overheid heeft ontmoet, volgens een bekendmaking van de Saharaanse Vereniging van de slachtoffers van flagrante schendingen van de mensenrechten door de Marokkaanse staat (ASVDH).

Ms Djimi, die Vice President van de ASVDH is, heeft volgens dezelfde bron eerder in Amsterdam gesproken met de Nederlandse jurist Wout Albers, lid van de afdeling van Amnesty International belast met Noord-Afrika en gespecialiseerd in de internationale betrekkingen.

De situatie van de mensenrechten in de Westelijke Sahara is doorgesproken en in het bijzonder de geschiedenis van deze schendingen, de toestand waarin de gevangenen verkeren, en de druk waaronder de Saharaanse activisten voor de mensenrechten moeten werken. Zij betreurde het feit dat de Marokkaanse staat de Sahrawi mensenrechten commissies en verenigingen niet erkend.

Verder heeft de Saharaanse activiste op het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een ontmoeting gehad met de heer Francois Naeff en mevrouw Marjolijn Luchtmeijer, de verantwoordelijken op de afdeling Noord-Afrika en Midden Oosten.

Deze vergadering was toegespitst op de situatie van de mensenrechten en de sociaal-economische en politieke omstandigheden in de laatste kolonie in Afrika.

(Dit is een vertaalde bewerking van het Engels origineel bij UPES.)
Een reactie posten