zondag 14 april 2013

Marokkanen aller landen

Het Koninkrijk Marokko exporteert vele zaken zoals argan-olie, kif, tomaten, vis en zelfs de eigen onderdanen. De migranten uit Marokko brengen veel geld in het laatje en daarom wenst het Marokkaanse bestuur nauw betrokken te blijven bij de migranten gemeenschappen. De nauwe betrokkenheid is ook nodig om politieke sturing aan de migranten te geven zoals uit het dossier West-Sahara blijkt. Een bijkomend export product is de propaganda over de ligging van de Marokkaanse zuidgrens en die is niet alleen bedoeld voor migranten. Via toeristische informatie wordt de verkeerde indruk gewekt dat Marokko grenst aan Mauritanië en dat West-Sahara een integraal onderdeel is van het islamitische koninkrijk onder Mohamed VI.

Marokko is sinds 2012 lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het is een heel opmerkelijke rol voor een VN-lid dat zelf, in strijd met de wens van de VN, nog steeds West-Sahara militair wil inlijven waardoor een vredesmissie nodig is die betaald moet worden door de rest van die VN. In de Veiligheidsraad vertegenwoordigd Marokko de belangen van de Golfstaten. Die zeer conservatieve islamitische landen betalen Marokko. Het zijn dezelfde landen die de oorlog tegen de Syrische president Assad uitbundig steunen.

Die strijd is voor een deel een vreemdelingenoorlog van jongens die onder andere afkomstig zijn uit de Marokkaanse immigranten gemeenschappen. Bekend is dat de Marokkaanse strijders komen uit Nederland (Delft, Rotterdam) en België (Brussel, Mechelen, Vilvoorde) en uit de Spaanse enclave Ceuta.

De Marokkaanse regering staat aan dezelfde kant als de jonge vrijwilligers uit Marokko en de Marokkaanse gemeenschappen in Europa die vechten en sneuvelen aan het front in Syrië. Marokko en Marokkanen steunen de strijd van Al Qaida tegen de Syrische regering. Zij zijn bezig met jihad, een ideologisch-religieuze oorlog, maar wie heeft de leiding? Wie is de leider der gelovigen?Een reactie posten