dinsdag 16 maart 2010

De politieproblematiek

‘Ze zijn lui’, ‘ze discrimineren’, ‘ze schrijven alleen maar boetes’. Genoeg vooroordelen bestaan er over de politie. Sommige zijn misschien waar, maar andere? Wil jij wel eens weten hoe het écht zit? Check dan deze site en ontdek dat het politiewerk méér is. Lees de stories van Marokkaanse politieagenten, geef je mening in de poll en laat Sal je meenemen naar het politiewerk op straat...
Aldus een reclame-mededeling van de politie zelf.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft een rapport "gelekt" waarin zeer tendentieus wordt gesproken over het Marokkanenprobleem. Er wordt gestoeit met cijfers over verdachten met een Marokkaanse achtergrond.
En alsof dat niet genoeg is wordt nu een web-campagne direct op Marokkanen gericht met de boodschap dat iemand die Marokkaan is dus een "politie-probleem" heeft. Deze niet alleen idiote maar vooral criminaliserende bejegening is voor een groot deel het werk van het CDA. Vandaag werd door het CDA kamerlid Çörüz vragen gesteld aan CDA minister Hirsch Ballin over het tendentieuze en criminaliserende politierapport. Ook SP en Groen Links en Verdonk en PVV bemoeiden zich ermee. Het gesprekje ging vooral om geld dat ter beschikking van de politie moet worden gesteld om het Marokkanenprobleem op te lossen.

Wie denkt dat men bij de politie een hekel heeft aan het Noord-Afrikaanse land vergist zich. De politietop heeft de laatste jaren veel snoepreisjes gemaakt en die gingen vaak naar ... Marokko.
Daar hebben onze integere en hardwerkende politieambtenaren kennelijk niet geleerd wie er nu werkelijk mogen spreken over een Marokkanenprobleem: de vluchtelingen die nu al jaren in de Algerijnse woestijn wachten tot de internationale gemeenschap Marokko tot de orde roept.

Het CDA is de laatste jaren vooral bekend geworden door de criminalisering van de cannabis-gebruiker. Samen met de Christen Unie wordt door deze partij stapsgewijs een zero-tolerance beleid ten aanzien van het gebruik en handel in hasj ingevoerd. Dat wil zeggen dat degenen die zich met gebruik en handel bezig houden steeds verder de criminaliteit in gedrongen worden. Dat raakt zeker ook delen van de Marokkaanse gemeenschap want er komt veel hasj uit het Rif gebergte waar het wordt verbouwd onder protectie van de hoogste kringen in Marokko. De handel in het spul corrumpeert de Riffijnse samenleving. Die problematiek is aangekaart door Chakib El-Khayari die de corruptie effectief wil bestrijden, onder andere door een liberalisering van het gebruik en de handel in cannabis-producten. Die mensenrechtenactivist is daarom voor jaren opgesloten in een Marokkaanse kerker. Het CDA noch andere kamerleden maken zich er druk om. En de politie? Die maken in Marokko snoepreisjes.

3 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Paulo Tennis zei

Hi. that's a really nice blog. Keep doing, If you want, you can visit my blog and see what I am doing!

jony maginex zei

Hi I am João I am a friend of Paulo.
Your blog is great. keep going.
If you want you can visit my blo too,
and see some of my school works.

Have a nice day :)