vrijdag 16 januari 2009

Marokko sluit ambassade in Venezuela

Volgens berichten bij Middle East Online, El Universal en de International Herald Tribune sluit Marokko zijn ambassade in Venezuela en het wordt nog eens bevestigd door het Marokkaans persburo. De reden is eenvoudig: Venezuela heeft de betrekkingen met de Saharanen aangehaald en er zijn ambassadeurs uitgewisseld. Er is al sinds lange tijd een Saharaanse ambassade in Venezuela. Marokko is bang dat zijn ambassadeur tijdens de diplomatieke coctailparties samen met een Saharaanse collega toastjes moet uitwisselen.
Maar volgens Carlos Ruiz Miguel moeten we toch iets verder kijken. Hij vermoed dat de ambassadeur is teruggetrokken als vergelding voor het uitwijzen van de Israëlische ambassadeur door Venezuela. Het is geen vreemde gedachte. Marokko en Israël zijn inderdaad dikke vrinden. Zo heeft Israël geholpen bij het bouwen van de muur door de Sahara.

Waarschijnlijk is nu ook de markt voor Fugro kleiner geworden. Volgens de NRC vandaag is het wereldwijd operende bedrijf bij monde van heer Van Riel niet van plan zich terug te trekken uit het omstreden gebied. Daarmee kiest Fugro partij en dat is niet bevordelijk voor mogelijke opdrachten uit Venezuela.
Een reactie posten