dinsdag 12 februari 2008

nederlands marokkaanse politiek

Tofik Dibi is een jong Nederlands kamerlid dat ook een Marokkaans paspoort bezit. Hij heeft de plicht om stelling te nemen tégen Wilders en vóór de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Groen Links is een partij waarin deze werkverdeling vaker voorkomt. Men noemt dat cliëntelisme. Nu Tofik Dibi in deze dagen stelling neemt tegen Wilders doet hij dat vanwege zijn Marokkaanse afkomst.
Tofik heeft als nederlandse socialist ook de plicht om zich uit te spreken tégen de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara. De Marokkaanse bezetting wordt door Nederland niet erkend en overigens door geen enkel ander land. Die bezetting is een schending van het internationaal recht. De Westelijke Sahara is een typisch voorbeeld van de Marokkaans-Islamitische expansiedrift waar mensen hier terecht bang voor zijn.
Groen Links veroordeeld de annexatie van West Sahara en zou daarom moeten protesteren tegen de verkoop van fregatten aan Marokko zoals onlangs bekend werd gemaakt.
Maar daarover zwijgt Groen Links totnutoe, en wie zwijgt stemt toe...

Het is mijn inziens beter als Tofik Dibi zich uitspreekt tegen de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara -en tegen de levering van wapens aan Marokko- en een Groen-Links collega van Nederlandse afkomst zich bezig houdt met Wilders.
Andersom kan ook wel - maar spreken over Wilders en blijven zwijgen over wapenhandel - dat kan niet.
Een reactie posten