zaterdag 2 juni 2012

Weer een gruwelijke foto

Hamdi Etarfaoui is levenloos gevonden in de Saguia El Hamra rivier in El Ayoun, de bezette hoofdstad van West-Sahara. Hij was sinds een aantal dagen vermist. Familieleden hebben bij het Hassan Ben El Mehdee "Hospital" een demonstratie gehouden om te protesteren tegen de weigering van de Marokkaanse bezetter om hen bij het lichaam toe te laten om hem te identificeren. Bron: Territorios Ocupados Minuto a minuto

Volgens Estrella Digital is Hamdi gevonden met schedelbreuken, sneden in zijn handen en openliggende darmen.

Diaspora Saharaui meldt dat Hamdi is vermoord en heeft een videofilmpje van de familie die protesteert bij het ziekenhuis.

Guinguinbali heeft een uitgebreider verhaal waarin Hamdi wordt beschreven als een kritische ambtenaar bij de prefectuur. Hij leverde kritiek op de Marokkaanse overheid en het optreden van de politie in West-Sahara. Hamdi was werkzaam als lagere ambtenaar op het ministerie van binnelandse zaken en zou na een diner met leden van de prefectuur en twee ministers zijn verdwenen.

Desde el Atlantico noemt het waarschijnlijk dat de moord heeft plaatsgevonden in de context van het bezoek van de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken aan het bezette gebied om de gespannen situatie te bespreken die is ontstaan na de opschorting van het aangekondigde bezoek van Christopher Ross, de persoonlijk gezant van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties.

Cris Resistencia Saharaui heeft hetzelfde verhaal overgenomen van Poemario Sahara Libre.

Western Sahara Human Rights Watch noemt de verklaring van de Marokkaanse politie een farce. Hamdi zou zijn verdwenen na een diner dat was georganiseerd onder toezicht van de prefectuur van El Aaiún. De genodigden en onder hen twee Marokkaanse ministers en de gouverneur van El Aaiún zouden zijn vergiftigd volgens de Marokkaanse officiële versie.
Hamdi zou hebben gesproken op dit diner en daarbij de Marokkaanse ministers hebben beschuldigd van corruptie. Deze bijeenkomst zou gefilmd zijn door de lokale televisie.

Op Youtube staat een filmpje over een demonstratie vanwege de moord op Hamdi Etarfaoui.

Er is een Facebook pagina gemaakt.

Een reactie posten