donderdag 19 september 2019

Er is een advocaat vermoord.

Op woensdag na Prinsjesdag is een advocaat vermoord in Buitenveldert. Het slachtoffer is Derk Wiersum die de kroongetuige Nabil B. verdedigde. Deze Nabil is van Marokkaanse afkomst en was samen met de eveneens van Marokkaanse afkomst zijnde Ridouan Taghi en Saïd Razzouki betrokken bij een onderneming voor de illegale handel in drugs. Hij is de kroongetuige in het zogenoemde Marengo-proces dat het Openbaar Ministerie voert tegen de organisatie. Nabil had zijn medewerking aan het kroongetuigeprogramma op 11 september opgezegd.

De moord heeft grote invloed op de politiek en de rechtspraak en de media staan er vol mee. Dat kan een onbedoeld effect zijn geweest maar het kan ook het motief zijn geweest van de moord en het moment waarop die is gepleegd: politieke ophef, publieke angst en justitiële ontwrichting.
De dader is nog voortvluchtig. Er wordt gezocht naar een jongeman.


De moord waarbij een hoofd werd neergelegd voor een shishalounge in Amsterdam en die is gepleegd begin maart 2016, kort voor het onverwachte bezoek van koning Mohamed VI, is nog niet opgelost.


Geen opmerkingen: