Vervolgens sprak Wilders timide "dan gaan we dat regelen". Hij zei dat op een toon alsof hij over een exportproduct sprak. De onderdanen uit het Koninkrijk Marokko zijn dat ook. De emigranten vormen zelfs een belangrijke bron van inkomsten.
De Marokkaans-Nederlandse burgers reageerden natuurlijk beledigd. Dat bleek het aangrijpingspunt voor een uitgebreide anti-PVV campagne. Op Twitter werd de #bornhere hashtag gebruikt door Marokkanen die met een Nederlands paspoort poseren voor een #selfie.
In de politieke media kwam de uitspraak van Wilders in het brandpunt te staan vanwege de winst van de PVV in de twee gemeenten waar zij meededen. In Den Haag werd het de tweede partij en in Almere zelfs de grootste. De VVD en PvdA zijn de verliezers in de gemeenteraadsverkiezingen.
Van alle kanten kreeg Wilders nu verwijten wegens kwetsende taal. Zelfs dagblad de Telegraaf nam afstand van Geert. Zo ook het Centraal Joods Overleg. En de RTL hoofdredacteur schrijft een open brief tegen Wilders. Het kabaal wordt opgepikt door de Marokkaanse propaganda site in de USA, Morocco World News.
De campagne wordt aangevuurd door Marokkaanse leiders als Mohamed Rabbae en Abdelkader Benali.
Rabbae is in Nederland gekomen als politiek vluchteling. Hij houdt zich hier vooral met Nederlandse politiek bezig. Hij is lid en zelfs lijsttrekker geweest van Groen Links. Sinds 2008 is Rabbae voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen dat zich voornamelijk bezig houdt met de strijd tegen Geert Wilders. Bondgenoten vind hij altijd in de stichting "Nederland Bekent Kleur" en het advocatenburo van Ties Prakken.
Abdelkader Benali is als klein jongetje meegenomen naar Nederland en schrijft hier fraaie boeken. Hij verkeert in linkse kringen. Hij houdt zich, net als Rabbae, stil over de politieke toestand in zijn geboorteland. Toch heeft Benali wel de schandalige Marokkaanse propagandafilm " Stolen" op het programma gezet bij de IDFA. Op zijn Facebook roept Benali op tot het uithangen van de Marokkaanse vlag en hij publiceert deze stukjes:
"We stonden achter een groepje jongens van Nederlandse komaf. Het waren zeker 8 jongens van rond de 20 a 25 jaar..Ze draaiden zich om en keken ons aan met een grijns op het gezicht....waarop een van de jongens riep: "minder of meer Marokkanen." Het groepje reageerde luid in koor: "minder minder minder." Ik dacht dat ik droomde.."gebeurt dit nou echt of ben ik terug in de tijd, terug in 1939?"
En dit: "Mijn zusje van 12 komt thuis aan zegt het volgende: ' Adil ik wil niet meer hier in NL wonen ik wil niet als Anne Frank eindigen'."
TV West komt met een soortgelijk verhaal over bange kinderen. Het AD brengt een verhaal over een Marokkaanse Anne Frank.
Op Facebook verschijnt de pagina "Boekenkast Marokkaans-Nederlandse Onderduikers". En het beroemdste citaat van Martin Niemoller wordt ingezet.
Er zijn T-shirts te koop met de tekst: Ik ben een Marokkaan. Een demonstratie tegen racisme in Amsterdam wordt gezien als een demonstratie tegen de PVV. (En Zwarte Piet.) Ondertussen is er ook een campagne gestart om aangifte te doen bij de politie wegens discriminatie nadat het ultimatum van Rabbae aan het Openbaar Ministerie is verlopen. De groep rond Mohamed Rabbae heeft ervaring met aangeverij. Deze keer krijgt men steun uit allerlei hoeken en gaten. De politie maakt er een speciaal aangifteformulier voor. Het College van Nijmegen doet ook aangifte net als de PvdA-burgemeesters van Amsterdam en Eindhoven en de VVD-burgemeesters van Almere en Halderberge. Vele anderen spreken zich uit tegen discriminatie.
Ook PVV-leden spreken zich uit tegen discriminatie. In Friesland, Den Haag, en de Tweede Kamer lopen PVV-ers weg.
En de ambassadeur van Marokko verklaart dat hij zeer geschokt is door de uitspraken van Wilders.
Ondertussen is geen aangifte gedaan tegen
Deze campagne van de Marokkaanse nationalist Rabbae tegen de PVV is een groot succes dankzij de steun van de rancuneuze PvdA en VVD. Het respect voor de geschiedenis van Nederland in de Tweede Wereldoorlog heeft helaas verloren. Dat is misschien wel terecht in dit land dat zelf geen belangstelling heeft voor Marokko en zijn loodzware recente geschiedenis, een land waar de bevolking zucht onder het bewind van een Islamitische maffiakliek dat zijn grenzen niet kent.
Ondertussen blijven Marokkaanse Nederlanders vastzitten in een politieke spagaat met hun twee nationaliteiten:
- met het Nederlands paspoort kan je de Marokkaanse bezetting van West-Sahara niet goedkeuren want die is in strijd met het internationaal recht, en Nederland heeft respect voor het internationaal recht in de grondwet verankerd.
- met het Marokkaanse paspoort mag je de Marokkaanse claim op West-Sahara niet verloochenen. Want die is verankerd in de Marokkaanse grondwet.
De kwestie West-Sahara, waar het misdadige Marokkaans kolonistengedrag een groot internationaal probleem vormt, is een politiek taboe in Marokko, maar ook in Nederland. Zou je makkelijk een t-shirt aantrekken met de leus "ik ben een Marokkaan" als je weet dat in West_Sahara mensen worden mishandelt omdat ze Marokkaan moeten zijn?
1 opmerking:
Een reactie posten